Steve Jobs azt mondta, hogy ha visszatekintünk eddigi életünkre, élesen kirajzolódik az a vonal, ami életünk egyes pontjainak összekötésével a jelenünkhöz vezet. Steve Jobs fél év után otthagyta a főiskolát hivatalosan, és miközben nagyon nehéz körülmények között élt, belógott az érdekesnek tűnő órákra, mint például kalligráfiára. És ennek köszönhető a 10 évvel azután megtervezett Mac szép, és a többitől eltérő tipográfiája.

Ezek pedig az én pontjaim:

16 évesen imádtam a focit, és mindenképpen sportriporter akartam lenni. Aztán 18 évesen felvételiztem kommunikáció szakra, ami csak szakpárban volt, úgyhogy felvettem mellé az angolt, mondván, azzal mindig meg lehet élni. Aztán 20 éves koromra kinőttem a focilázból, kiderült, hogy nincs érzékem az újságíráshoz, és különben is, inkább csinálom a sportot, mint nézem. Úgyhogy inkább szervezeti kommunikációra (HR) specializálódtam az egyetemen. Ezzel nagyjából egy időben elkezdtem angolt tanítani, mert ez volt a legkézenfekvőbb módja a pénzkeresetnek. És ekkor az is kiderült (amit azért már korábban is gondoltam), hogy nagyon szeretek tanítani. A tanítás, a tréning, a közös munka a fejlődés felé mára a szenvedélyemmé vált.

A vállalati nyelvoktatásban sok lehetőséget kaptam, hogy különböző iparágakban különböző cégeknek dolgozzak. Emellett a vállalati kommunikációs végzettségem hozzásegített több olyan munkához, ahol HR vezetőkkel dolgoztam együtt, így lépésről lépésre megismertem a tanult szakmám gyakorlati oldalát is.

A legújabb projektem az, hogy angol álláskeresésre készítem fel a résztvevőket, majd utána nem engedem el a kezüket, hanem továbbítom őket a karriertanácsadó vagy –coach, fejvadász és nyelvi képző partnereimhez. Az ötlet adta magát, mert az elmúlt négy évben, miután a gazdasági válság teljesen lecsengett, az emberek nagy része már nem ragaszkodik feltétlenül az állásához, csak azért, mert az stabil, hanem ismét elindultak új állást keresni. Akikkel együtt dolgozom, hozzám fordultak segítségért, és az a tapasztalatom, hogy a nyelvoktatás és a fejvadászat közötti szinergikus együttműködés rendkívül hatékony.

Így ha összekötjük az én pontjaimat, ezt kapjuk: