Sok blogbejegyzésből, cikkből és könyvből tudod, hogy egy állásinterjún mosolyogni kell, alkalomhoz illően kell, de nem túl- vagy alul-, öltözni, utána kell nézni a cégnek, ahova mész, és el kell adnod magad. Ha ezt már tudod, íme, 4 tipp az angol állásinterjúkhoz, amivel megkönnyítheted a helyzeted, és csökkentheted az interjú okozta belső feszültséget (igen, mindenki feszült egy ilyen helyzetben):

  1. Legyen 5-10 történeted a munkádról angolul

Készülj fel arra, hogy minden állításodat példával tudd alátámasztani. Legyen történeted a sikereidről, a megvívott küzdelmeidről, a fejlődésedről, a csapatodról, a főnöködről, a kollégákról, az együttműködésről.  A történeteid hitelessé teszik az állításaidat.

  1. Ismerd meg magad

Ha le kell írnod a személyiséged, legyen egyedi, amit mondasz. Mindenki kreatív, proaktív és kommunikatív. Te milyen vagy, és miért (ismét történet)? Ha ezt nehéz kitalálni, csinálj meg egy angol nyelvű személyiségtesztet; az értékelés segíteni fog.

  1. Alaposan olvasd át az angol nyelvű álláshirdetést és a cég honlapját

Ha jól megismered az pozíció leírását és a megcélzott céget akár a honlapjukon, akár a közösségi oldalakon, az két dologban segíthet: Egyrészt, biztosan jól tudod majd a szakmai szókincset a pozíciódhoz és az adott iparághoz. Másrészt, beleszőheted azokat a szavakat és kifejezéseket a mondataidba, amik gyakran előfordulnak a cég különböző megjelenési felületein, és amikkel egyetértesz. Egy ilyen közös szókincs pozitív és ismerős érzéseket ébreszt az interjúztatóban.

  1. Figyelj a kérdésre

Minden kérdésben benne van a válasz. Ha hirtelen nem tudod megfogalmazni a válaszodat, vagy a nyelvtan helyett inkább a tartalomra szeretnél fókuszálni, használd bátran a kérdésben lévő szerkezetet vagy szavakat kis átfogalmazással.

Ezek az apró trükkök nem helyettesítik a kompetenciát, de segítenek kiemelni téged a tömegből.

Ha további tippek érdekelnek, várlak május 27-én az Állásinterjú angolul tréningen: http://allasinterjuangolul.hu/